19:00

Tråvads IF

Referat: Vedums AIS - Tråvads IF

Storseger i hemmapremiären!

Säsongens första hemmamatch slutade med en komfortabel 6-0 seger i mötet med Tråvad. Efter att de senaste säsongerna ha börjat med seger i första omgången var vi nu lite pressade att vinna för att inte tappa mark. I matchen mot Vårgårda fanns det en hel del nerver med i bilden, men i fredagens match startade vi på ett betydligt bättre sätt.

Vi tryckte tidigt tillbaka Tråvad utan att för den delen skapa så många farliga målchanser. Vi tog lite för lång tid på oss i bollbehandlingen och valde inte alltid det bästa passningsalternativet. Trots det vaskade vi fram en mängd hörnor och frisparkar där det hela tiden var nära ett ledningsmål.

Efter Klas Bomas tjusiga ledningsmål efter ca 30min tappade vi lite av vårt fokus och det såg inte helt stabilt ut i de bakre leden. Tråvad har en del farliga spelare och när vi ställde till det för oss själva var de definitivt inte ofarliga. Med lite otur hade de fått in ett kvitteringsmål, men istället smällde Klas Boman in 2-0 med bara minuter kvar av den första halvleken.

Sammantaget en helt ok första halvlek, även om vi lite onödigt stressade upp oss och slarvade med bollbehandlingen lite för ofta för att man skulle vara helt nöjd.

Matchen avgjorde nästan direkt i den andra halvleken när Boman hängde in sitt tredje för dagen efter snyggt samspel med sin anfallspartner Fredrik Möller. Klas svarde precis som vid de andra två målen för ett riktigt klassavslut när han kyligt rundade målvakten innan han slog in den i tom bur.

Resten av matchen blev något av en formsak. Johan Kempe krönte en riktigt bra träningsvecka med ett mycket positivt inhopp där han åkte slalom genom Tråvads försvar och tryckte in 4-0. Fredrik Möller tog strax efteråt till vara på ett retur och placearde snyggt in 5-0.Sedan dröjde det inte många minuter innan Fredrik slog en frispark som en Tråvad spelare lyckades få in i eget mål. I domarprotokollet fick Fredrik målet tilldelat -köp dig en trisslott!

Vi passade sedan på att lufta hela avbytarbänken, men trots ett fortsatt spelövertag lyckades vi inte göra fler mål. Hade annars verkligen unnat Peter Wallin ett mål, men hans utmärkta vänstervolley räddades med en fantommanöver av evigt unge Åke Wilhelmsson i Tråvad målet.

Givetvis ger den här segern ordentligt med råg i ryggen och en stor portion självförtroende inför fortsättningen. Vi är fortfarande långt ifrån toppformen efter alla skador och sjukdomar, men bara viljan och koncentrationen är med oss kan vi säkert plocka en hel del poäng på vägen.

Ett stort plus till det nykomponerade anfallsparet Boman/Möller som låg bakom det mesta i anfallsväg. Inte varje dag man vinner med 6-0 så givetvis får hela laget mer än godkänt!

Skribent: Marcus Wallin

ons 2 jul 2008, 19:00 Tråvads IF - Vedums AIS 2 - 2